Luotettava autokorjaamomme Turussa yli 40 vuoden kokemuksella

Autokorjaamomme Turussa sijaitsee Nuppulantiellä, Länsikeskuksen välittömässä läheisyydessä. Omasta varaosavalikoimastamme löytyvät varaosat kaikkiin automerkkeihin. Korjaamme, huollamme ja asennamme tarvikkeet kaikkiin autoihin merkistä ja mallista riippumatta – nopeasti ja luotettavasti.

Pikahuollot, kuten öljynvaihdot, aikaa varaamatta.
Meiltä löytyvät myös varaosat ja tarvikkeet kaikkiin automerkkeihin.

Ajanvaraukset ja tiedustelut 

Puhelin: 02 – 277 9700 (autokorjaamo Turku)
Sähköposti: info(a)osahankinta.fi

Aukioloajat:
Ma-To 8-17.00 Pe 8-16.00

La-Su Suljettu

Korjaamme ammattitaidolla yleisimmät viat, kuten:

 • jarruviat
 • kytkinviat
 • tukinivelet
 • moottoriviat
 • hallintalaitteet
 • valo- ja sähköviat

Teemme myös:

Autokorjaamo Turku Osahankinta Oy

Miksi ilmastointilaite on huollettava?

 • Koska kylmäaineesta haihtuu vuosittain jopa 10 %.
 • Koska muuten ei voida enää taata kompressorin öljynsaantia.
 • Koska kosteus järjestelmässä voi aiheuttaa kalliita korjauksia.

Toisin kuin jotkut ajoneuvovalmistajat väittävät, ajoneuvon ilmastointijärjestelmää on huollettava. Vuosittain järjestelmän kylmäaineesta haihtuu jopa 10 % luonnollisella tavalla letkujen ja liittimien kautta. Tämän vuoksi jäähdytysteho heikkenee havaittavasti jo kolmen vuoden kuluttua. Lisäksi ilmastointijärjestelmässä kiertävä kylmäaine toimii kantoaineena järjestelmässä olevalle öljylle, jota ilmastointikompressori tarvitsee voiteluun.

Jos järjestelmässä on liian vähän kylmäainetta, on vaarana, että kompressori ei saa enää riittävästi voitelua. Sen seurauksena kompressori voi lakata kokonaan toimimasta, jolloin tarvittavista korjauksista voi aiheutua jopa tuhannen euron kulut.

Varaa aika ilmastointihuoltoon puhelinnumerosta: (02) 277 9700 tai ota yhteyttä sivuston kautta.

Miksi OBD mittaus?

OBD testi suoritetaan vuosikatsastusta varten:

 • Bensiinikäyttöisille ajoneuvoille, joiden käyttöönottopäivästä on katsastuspäivänä alle 10 vuotta, tehdään pelkkä OBD-mittaus.
 • Mikäli ajoneuvon käyttöönotosta on yli 10 vuotta mutta ajoneuvo on otettu käyttöön 1.1.2001 jälkeen, suoritetaan OBD-testin lisäksi pakokaasupäästöjen mittaus korotetulla pyörintänopeudella.
 • Dieselkäyttöisestä EURO VI/6-päästöluokan kevyestä tai raskaasta ajoneuvosta, joka on käyttöönotettu 1.9.2016 tai sen jälkeen, mitataan dieselsavutusmittauksen sijaan pelkkä OBD-mittaus.

Auton OBD-järjestelmä valvoo päästöön vaikuttavia häiriöitä. Jos vika on tarpeeksi suuri tai toistunut tarpeeksi monta kertaa, ilmaistaan siitä mittariston merkkivalolla.

Pakokaasumittaus bensiiniautoille

Pakokaasumittaus suoritetaan vuosikatsastusta varten, tai tarvittaessa polttoainejärjestelmän kompponenttien vaihdon jälkeen niiden toiminnan tarkastamiseksi.

Pakokaasumittauksessa tarkistetaan moottorin ja katalysaattorin toiminta. 1.1.2001 jälkeen käyttöönotetuista ajoneuvoista otetaan lisäksi katsastusta varten OBD-mittaus.

Vuosimallista riippuen mittausarvot ja -tapa muuttuu. Katalysaattorillisten autojen päästöt mitataan tyhjäkäynnillä ja korotetulla noin 2000rpm kierroksilla. Katalysaattorittomien autojen päästöt mitataan vain tyhjäkäynnillä.

Savutusmittaus dieselautoille

Savutumittaus suoritetaan vuosikatsastusta varten, tai vian haun yhteydessä.

Savutusmittauksessa tarkistetaan moottorin kunto. 1.1.2007 jälkeen käyttöönotetuista ajoneuvoista tarkistetaan lisäksi katsastusta varten moottorin vikavalon (OBD-valo) toiminta

Savutusmittauksessa auto ryntäytetään “täysiin” kierroksiin 1-9 kertaa ja raja-arvot muuttuvat päästöluokan mukaan.

Miksi jakohihna on vaihdettava?

 • Jakohihna ja sen rullat kuluvat ajan myötä
 • Kunnossa oleva jakohihna varmistaa mootorin oikean toiminnan
 • Rikkoutuessaan jakohihna aiheuttaa usein ison moottorivaurion
 • Jakohihnalla vaihtoväli on 30000km-210000km (tarkistettava huoltokirjasta)

Jos auton huolto-ohjelmaan on merkitty jakopäänhuolto määrätyin kilometri- tai aikavälein, on ohjetta syytä noudattaa. Muuten moottorivaurion riski on suuri. Jakohihnan vaihdon yhteydessä vaihdetaan, myös kiristimet ja ohjainrullat. Vesipumppu on myös syytä vaihtaa samalla varsinkin, jos se on jakohihnakäyttöinen.

Varaa aika jakohihnan vaihtoon puhelinnumerosta: (02) 277 9700 tai ota yhteyttä sivuston kautta.

Jakohihnasarja + vesipumppu 116-0200